NTA8800

NTA 8800 is een methodiek die van toepassing is op zowel nieuwbouw, bestaande bouw, woningbouw als utiliteitsbouw. De nieuwe methode vervangt een aantal bestaande methoden voor nieuwbouw en bestaande bouw, namelijk NEN 7120, Nader Voorschrift en ISSO 75.3. NTA 8800 volgt de Europese normen en vervangt de huidige EPC- en EI-indicatoren door de energiebehoefte per vierkante meter per jaar (kWh/m².jr).

De ingang van NTA8800 is uitgesteld tot 1-1-2021. De belangrijkste reden hiervoor is, is dat de benodigde software nog niet beschikbaar was. Ook voor ons is dat een probleem omdat we de software graag meenemen in de aanvullende scholing en nieuwe cursussen. 

De voorbereidingstijd voor de EP-adviseurs is erg krap, en de juiste documenten (ISSO publicaties, kosten van examens, proefexamens) zijn nog steeds niet beschikbaar.  Voorlopig gaan we er vanuit dat de NTA8800 ingevoerd wordt per 1-1-2021 en zorgen we er voor dat alle aangesloten EPA-adviseurs de gelegenheid krijgen om aanvullende scholing te volgen en examen te doen.

Publicatie en meer informatie
De verwachte publicatie van NTA 8800 is in oktober 2020.
Klik hier voor meer informatie hierover.

Bijscholing van EPA adviseur naar NTA8800

Bijscholing van EPA-W
start vanaf
augustus 2020

Bijscholing van EPA-U
start vanaf
september 2020

Bijscholing van EPN-U
start vanaf
oktober 2020

Compleet bijscholingspakket

BuildingLabel biedt een compleet bijscholingspakket aan, ter voorbereiding van de aanvullende examens; zowel voor de meerkeuze- als voor de softwaretoets.

Welke bijscholing moet je volgen?

Een adviseur die voor meerdere deelgebieden (EPA-W t/m EPN-U) vakbekwaam is, hoeft alleen voor het hoogste niveau van vakbekwaamheid het aanvullende examen te doen, en niet voor meerdere deelgebieden.

Cursus

De bijscholing wordt een tweedaagse cursus op onze locatie in Zeewolde.

BuildingLabel Zeewolde
Planetenveld 45
3893 GE Zeewolde

Wil je op de hoogte worden
gehouden van onze cursussen?

Binnenkort volgt er meer informatie over de prijzen en de cursusdata.

Schrijf je hieronder vrijblijvend in voor meer informatie: